Sobota, 18 maj 2024
Iskanje
NBA

Jason Kidd bo še naprej trener Dallasa in Luke Dončića

Pogodbo je podaljšal za več let

ZDA |
6. maj. 2024 | 15:49
Dark Theme

Ameriški košarkarski trener Jason Kidd je podaljšal pogodbo z Dallas Mavericks, za katere v severnoameriški ligi NBA igra tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, je sporočila zasedba iz Teksasa. Enainpetdesetletni nekdanji zvezdnik NBA je podaljšal pogodbo za več let, a vodstvo franšize ni razkrilo dolžine sodelovanje.

Kidd je imel sicer veljavno pogodbo še za prihajajočo sezono, v zadnjem času pa so ga povezovali tudi s prostim trenerskim mestom pri Los Angeles Lakers, potem ko so ti odpustili Darvina Hama.

Nekdanji odlični organizator igre pri Dallasu deluje zadnje tri sezone. V dveh od teh je sezono končal z najmanj 50 zmagami, v sezoni 2021/22 pa je Mavericks na čelu z Dončićem popeljal do finala zahodne konference proti kasnejšim prvakom Golden State Warriors.

Mavericks so redni del te sezone s 50 zmagami in 32 porazi končali na petem mestu zahodne konference, v prvem krogu končnice pa premagali Los Angeles Clippers s 4:2 v zmagah.

V polfinalu zahoda jih zdaj čakajo prvopostavljeni Oklahoma City Thunder. Prva tekma bo na sporedu v noči s torka na sredo ob 3.30 po srednjeevropskem času.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava