Četrtek, 02 maj 2024
Iskanje

Južnotirolec Dominik Paris tretji v Kitzbühelu

Zmagal je francoski smučar Cyprien Sarrazin, ki po dvojni smukaški zmagi diha za ovratnik Odermattu; Miha Hrobat je bil 21.

20. jan. 2024 | 15:22
Dark Theme

Francoz Cyprien Sarrazin je po petkovi zmagi v manj kot 24 urah dobil še drugi smuk za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu. Vodilni v seštevku zime Marco Odermatt je bil po petkovem tretjem mestu tokrat drugi in za šest točk zadržal vodstvo v smukaškem seštevku pred Sarrazinom. Južnotirolec Dominik Paris se je uvrstil na tretje mesto. Najboljši Slovenec Miha Hrobat je osvojil 21. mesto.

Sarrazin je postal prvi Francoz z dvema zmagama na tem prestižnem smuku po Lucu Alphandu, ki mu je smukaški dvojček na Streifu uspel leta 1995. Alphand je na smuku v Kitzbühelu zmagal tudi leta 1997. V boju za tretje mestu je italijansko-avstrijski obračun pripadel trenutno tretjemu smukaču zime, italijanskemu asu Dominiku Parisu (+1,44), ki je za 29 stotink ugnal Vincenta Kriechmayrja. Ta ni ponovil lanskega dosežka, ko je prvič zmagal na smuku s Petelinjega grebena. Smuk je končal na šestem mestu. Za stotinko ga je prehitel še Francoz Maxence Muzaton, Stefan Babinsky (+1,69) pa je bil na četrtem mestu najvišje uvrščeni Avstrijec.

Odermatt je po 18 tekmi sezone zadržal mesto vodilnega v skupnem seštevku, v katerem ima velikih 496 točk zaloge pred prvim izzivalcem Sarrazinom. Švicarski as je edini v tej zimi dosegel in presegel 1000 točk (1156).

Smuk je potekal v lepem, sončnem vremenu. Na startnem seznamu dirke so bili trije Slovenci. Hrobat je lani na prvem smuku s Streifa s sedmim mestom prišel do najboljšega dosežka kariere v svetovnem pokalu. Kranjčan je bil v petek z 29. mestom precej razočaran. Tokrat mu je uspela boljša vožnja, sicer z nekaj napakami, ki ga je znova popeljala v najboljšo trideseterico (+2,42). Hrobat se je kot edini Slovenec na obeh smukih zavihtel v »top 30«.

Martin Čater ni bil v najboljši formi za zahteven smuk, po velikem zaostanku je tekmo končal pred ciljem z odstopom. Slovenske nastope je zaokrožil Nejc Naraločnik, ki je svoj drugi smuk v Kitzbühelu po petkovem debiju končal na 41. mestu (+3,54).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava