Petek, 14 avgust 2020
Iskanje

Katrin Don po hudi poškodbi že teče in zelo rada plava

Okrevanje se bo najbrž zaključilo oktobra, do decembra pa ne sme na smuči

27. jun. 2020 | 15:17
Dark Theme

Bil je v petek, 7. februarja, ko se je sezona alpske smučarke Katrin Don, nekdanje tekmovalke SK Brdina, na treningu na Zoncolanu nepričakovano prekinila. Zaradi hujše poškodbe kolena – specialistični pregledi so pokazali, da sta pri padcu povsem počili stranska lateralna in prednja križna vez, poškodovan je bil tudi živec, strgala pa se je tudi kita mišice zadnje lože – je morala na operacijo, po njej pa je začela daljše rehabilitacijsko obdobje. Zdaj je Katrin na pol poti: po operaciji v centru MD medicina v Ljubljani jo že štiri mesece redno spremlja fizioterapevt Emil Bukavec v centru Avalon. »Zdaj že počasi tečem, hodim čisto normalno, tudi plavam zelo rada,« nam nakaže 22-letnica, sicer uspešna študentka kineziologije na fakulteti za šport v Ljubljani.

Okrevanje pa bo še kar dolgo, saj jo čakajo do štirje meseci rehabilitacijskih vaj. »Računam, da bom rehabilitacijo dokončala najkasneje oktobra, vsaj do decembra pa ne bom smučala.«

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo