Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Lovro Kos in Anže Lanišek zmagovalca v Wisli

V superekipni tekmi parov

13. jan. 2024 | 19:46
Dark Theme

Slovenska smučarska skakalca Lovro Kos in Anže Lanišek (753,3 točke) sta po odličnih predstavah v vseh treh serijah zanesljivo slavila zmago na superekipni tekmi parov v poljski Wisli. Na drugem mestu je končala Avstrija, ki je zaostala za 42,5 točke, na tretjem pa Nemčija, ki je za Slovenijo zaostala še za dve točki več.

Prva od treh superekipnih tekem parov v sezoni ter komaj tretja v zgodovini tega športa, ki vse služijo kot generalka za naslednje zimske olimpijske igre 2026, kjer se klasična ekipna tekma poslavlja s sporeda, je bila na sporedu v Wisli.

Slovenijo sta danes zastopala najboljša iz petkovih kvalifikacij, Lanišek in Kos, ki sta bila v boju za nedeljsko posamično tekmo prvi in tretji.

To zimo sta predvideni še dve tovrstni tekmi, v ameriškem Lake Placidu ter v smučarskih poletih v nemškem Oberstdorfu.

V skupnem seštevku poljske ekipne turneje - Wisla, Szczyrk, Zakopane - Slovenija na vrhu zdaj pred Avstrijo vodi za 54,6 točke, tretja Nemčija zaostaja 59,9 točke, ostale reprezentance pa že za več kot sto točk.

Skakalci se tokrat na Poljskem merijo za ekipno lovoriko ter nagradni sklad 50.000 evrov. V seštevek štejejo točke najboljših dveh skakalcev iz posamezne države iz kvalifikacij ter posamičnih tekem ter točke, osvojene na obeh ekipnih preizkušnjah.

V nedeljo v Wisli sledi še posamična tekma. Prva serija se bo prav tako začela ob 16. uri. Poleg Laniška in Kosa bosta Slovenijo zastopala še Timi Zajc in Peter Prevc.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava