Petek, 17 maj 2024
Iskanje

Luka Dončić mora počakati, izberejo ga lahko trenerji

Slovenski košarkar prejel več kot 4,2 milijona glasov navijačev, kljub temu ga ne bo v startni peterki na tekmi zvezd

ZDA |
25. jan. 2019 | 7:21
Dark Theme

Kljub izredni podpori navičajev, ki so mu namenili 4,2 milijona glasov (točneje 4.242.980), Luka Dončić ne bo začel v startni peterki tekme zvezd lige NBA, ki bo 17. februarja v Charlottu. Na t.i. »All Star Game« se sicer košarkar Dallas Mavericks še lahko uvrsti kot rezerva, izbrati pa ga bodo morali trenerji. Ti bodo izbor rezervnih igralcev predstavili 31. januarja, tako da bo moral Luka počakati še nekaj dni.

Sicer je Dončić, novinec v ligi, zasedel izredno tretje mesto po številu prejetih glasov. Več glasov je v Lukovi, zahodni konferenci, zbral le superzvezdnik LeBron James (4.620.809), na vzhodu pa je bil najbolj priljubljen Grk Giannis Antetokounmpo (4.375.747), ki bosta kapetana ekip. Tretje mesto na lestvici glasov torej ni bilo dovolj za Dončićev nastop, saj v zadnjih letih ne odločajo le glasovi navijačev, a tudi podpora novinarjev in košarkarjev, ki je očitno zmanjkala. Mladi slovenski zvezdnik je bil po glasovih navijačev na drugem mestu zahodne konference, igralci NBA so ga umestili šele na osmo, novinarji pa na šesto mesto, kar je bilo skupno premalo, da bi postal prvi Slovenec v nastopom v prvi peterki tekme. Če bodo Dončića izbrali trenerji, bo na tekmi zvezd nastopil kot drugi najmlajši igralec v zgodovini lige NBA. Mlajši je bil le zvednik Los Angeles Lakers Kobe Bryant.

V prvi peterki zahoda so pristali LeBron James (Los Angeles Laker), Paul George (Oklahoma City Thunder), Kevin Durant (Golden State Warriors), Stephen Curry (Golden State Warriors) in James Harden (Houston Rockets).

V prvi peterki vzhoda pa Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Kyrie Irving (Boston Celtics), Kemba Walker (Charlotte Hornets), Kawhi Leonard (Toronto Raptors) in Joel Embiid (Philadelphia 76ers).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava