Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Marco Bonitta novi selektor Slovenk

Bonitta je z Italijankami leta 2002 osvojil svetovni naslov

17. jan. 2022 | 15:04
Dark Theme

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca ima novega selektorja. Gregorja Rozmana, ki je po razhodu z Alessandrom Chiappinijem delo opravljal začasno, je zamenjal še en italijanski strokovnjak, priznani trener Marco Bonitta. Podpisal je dveletno pogodbo. »Takoj, ko se je pojavila priložnost za sodelovanje s tako eminentnim odbojkarskem imenom, smo jo zagrabili z obema rokama. Že po opravljenih pogovorih je bilo jasno, da k nam prihaja odličen strokovnjak in tudi imenitna oseba. Prepričan sem, da bo pustil globok pečat v slovenski odbojki, pričakujem podobnega, kot ga je pri moški reprezentanci pred leti zapustil Andrea Giani,« je na predstavitvi novega selektorja dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Ropret verjame, da bo ženska ekipa pod njegovim vodstvom storila korak naprej.

Bonitta je bil v dveh mandatih trener italijanske reprezentance, s katero je leta 2002 postal tudi svetovni prvak, z njo pa je osvojil še številne druge kolajne na največjih tekmovanjih. Nazadnje je deloval pri poljski ekipi Olsztyn, nekaj časa pa je vodil tudi poljsko reprezentanco in številne italijanske klube.

Njegova glavna naloga bo, da bo slovensko ekipo popeljal na evropsko prvenstvo. »Pritegnil me je projekt, srce in ambicije predsednika Ropreta, s katerim sva že zdaj zgradila pozitiven odnos. Moji cilji v Sloveniji ne bodo le zmage, prva naloga bo igralkam vcepiti pravi značaj,« je dejal 58-letni italijanski strokovnjak.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava