Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Minula pozitivna sezona jo je marsikaj naučila

Intervju z nabrežinsko alpsko smučarko Caterino Sinigoi

Trst |
10. maj. 2023 | 9:02
Dark Theme

Za alpsko smučarko Caterino Sinigoi je minula tekmovalna sezona arhivirana, priprave na novo pa že v teku. V krajšem pogovoru nam je še ne 20-letna Nabrežinka razkrila marsikaj zanimivega.

V letošnji zimi ste nanizali deset zmag in še dodatnih pet uvrstitev na zmagovalni oder. Pa vendarle takoj po koncu sezone niste bili videti ravno najbolj zadovoljni. Kako to?

Zdaj, ko je minilo nekaj časa od konca, sem z minulo sezono kar zadovoljna. Gledati moram predvsem pozitivno plat, saj je za mano vendarle moja najboljša sezona. Spustila sem se na 33 Fis točk v slalomu in na 36 v veleslalomu, deset zmag pa je dober izkupiček. Sezono sem sicer začela zelo dobro, le konec ni bil ravno najboljši. Žal mi je le, da se nisem uvrstila med prve tri na končni lestvici GP Italia in sem na koncu pristala na četrtem mestu. Vsaj tretje mesto je bilo v mojem dometu.

Katera je bila med vsemi najlepša zmaga?

Gotovo decembrska zmaga v slalomu za GP Italia v Pichlu.

Glavni cilj sezone je bila uvrstitev v italijansko reprezentanco. Kaj vam je na koncu zmanjkalo za dosego tega cilja?

Nekajkrat sem imela smolo, saj se mi je denimo kar dvakrat na tekmi snela smučka. Glavna težava pa je bila v tem, da sem se v drugem delu sezone preveč osredotočila na lestvico in štetje točk. Morala pa bi razmišljati le o smučanju. Te napake v bodoče ne bom smela več ponoviti.

Pred nekaj tedni ste v oddaji Športel spet omenili možnost o prestopu v slovensko smučarsko zvezo. Kdaj bo padla končna odločitev?

Dokler ni nič gotovega, se nočem prenagliti. Sicer sem že odposlala celotno dokumentacijo za prestop, ne vem pa, ali bom v teku poletja dobila dokončen odgovor.

Celoten intervju v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava