Četrtek, 02 maj 2024
Iskanje

»Mulo« Ben Rosenzweig se je predstavil Tržačanom

Novi predsednik Triestine na obisku v Trstu

Trst |
10. jul. 2023 | 21:22
Dark Theme

36-letni Ben Rosenzweig, ki je lastništvo Triestine prevzel 4. julija, se je danes popoldne najprej predstavil medijem, nato pa še navijačem tržaškega kluba, ki so ga čakali pod cerkvijo sv. Marije Velike.

Rosenzweig – v Sinjo dvorano tržaške Mestne hiše je vstopil v urejeni sivi obleki, z belo srajco in modro kravato – je po uvodnem pozdravu, pred tem mu je občinski odbornik za šport Giorgio Rossi nadel šal Triestine, potegnil iz žepa kos papirja, na katerem si je napisal predstavitveni govor, in začel: »Nič ne bo prepuščeno naključju. Tudi prevzem kluba je bil strateško premišljen. V Trst smo prišli, da bi tu zapustili svojo sled. Tu želim ostati veliko časa in tudi moja družina komaj čaka, da pride na obisk v ta kotiček Evrope. Prihajam iz Atlante in lahko vam zagotovim, da sem se dobro informiral o vašem mestu,« je v angleščini dejal ameriški poslovnež, lastnik ameriškega finančnega sklada LBK Capital. Njegovo premoženje naj bi znašalo okroglo milijardo evrov. V Združenih državah sodi torej v klub »Billion Dollar Man«.

Med svojo predstavitvijo je Rosenzweig največkrat uporabil besedo »project« (načrt). Zelo spretno in diplomatsko je poudaril, kar so prisotni želeli slišati: »Da bom skušal v svojih močeh storiti vse, da Triestina napreduje v višjo ligo«. A hkrati je še dodal: »V Trstu bomo postavili dolgoročni načrt (Long term project). Najprej moramo urediti društveno strukturo in seveda sestaviti kakovostno ekipo, ki bo v kratkem začela priprave na novo sezono (okrog 20. julija op. av.). Kot prvi kamenček v novi mozaik bo imenovanje trenerja.« Ta naj bi bil Attilio Tesser, ki je v zadnji sezoni treniral Modeno. Mesto športnega direktorja je medtem prevzel izkušeni Alex Menta (ex Venezia), ki mu bo pomagal Morris Donati. Novinarje in navijače je Rosenzweig obenem opozoril, da tudi brez potrpežljivosti (Patience) ne bo šlo. »Kot dobro veste, je šport nepredvidljiv. Uspehe je treba graditi korak za korakom.« »Potrpežljivosti v Trstu ne manjka,« je Američana prekinil župan Roberto Di Piazza, ki se mu je večkrat zahvalil, da je izbral Trst in Triestino kot svojo odskočno desko v Evropi.

Več v jutrišnji (torkovi) izdaji Primorskega dnevnika

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava