Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Na Dunaju so se poslovili od Nikija Laude (foto)

Legendo formule 1 pozdravilo okrog 300 časnih gostov in več tisoč ljudi

Dunaj |
29. maj. 2019 | 15:28
Dark Theme

Soproga Birgit je danes zjutraj položila tekmovalno, seveda rdečo, čelado, s katero je osvojil tri naslove svetovnega prvaka, na krsto Nikija Laude, od katerega se je v katedrali sv. Štefana na Dunaju poslovilo okrog 300 častnih gostov, med katerimi so bili Toto Wolff, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Nico Rosberg, Jean Todt, Chase Carey, Axel Lund Svindal, David Coulthard, Sebastian Kurz, in Daniel Brühl oziroma igralec, ki je Laudo uprizoril v filmu Rush.

Prava množica ljudi pa se je kljub dežju zbrala zunaj, da bi se poklonila spominu legende formule 1. Niki Lauda, ki je umrl prejšnji torek v 71. letu starosti, pa je presegel svet motošporta in športa, saj je bil uspešen podjetnik in na splošno zelo priljubljena osebnost, kot prvi športnik pa sedaj leži v katedrali sv. Štefana. Slovo pokojnega iz omenjene cerkve je sicer prava redkost. Nazadnje je bil to slikar Ernst Fuchs, med drugimi pa se so v Avstriji v zadnjem obdobju tako poslovili tudi od kardinala Franza Königa, Otta von Habsburga in notranjega ministra Franza Olaha.

Med govorniki so bili avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen, nekdanji dirkač formule 1 Gerhard Berger in igralec Arnold Schwarzenegger, berilo je bral nekdanji Laudov moštveni sotekmovalec Alain Prost. Maševal je tamkajšnji duhovnik Toni Faber. Poleg avstrijskega skladatelja Christiana Kolonovitsa sta za glasbeno spremljavo poskrbela še ameriški glasbenik Drew Sarich in pevec Joni Madden.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava