Petek, 26 april 2024
Iskanje

Na Zlati lisici tudi Caterina Sinigoi, toda ...

V ženskem svetovnem pokalu v Kranjski Gori

3. jan. 2024 | 20:10
Dark Theme

Na jubilejni 60. Zlati lisici, ki bo konec tedna v Kranjski Gori, se bo po beli strmini prizorišča svetovnega ženskega smučarskega pokala spustila tudi nabrežinska smučarka Caterina Sinigoi, ki je do lani tekmovala za SK Devin, letos pa je oblekla dres smučarskega kluba Gorica iz Nove Gorice.

20-letne Sinigoieve, ki jo trenira Aleš Sever, sicer ni na startnem tekmovalnem seznamu. Bo pa v nedeljo nastopila kot predtekmovalka oziroma bo, kot se temu pravi, »preizkusila progo«. Da bi lahko Caterina tekmovala v slalomu na Zlati lisici v Kranjski Gori, smo že pisali pred nekaj tedni, naposled pa se je Smučarska zveza Slovenije odločila, da ji da letos možnost, da se preizkusi v nekoliko drugačni, vedno prestižni vlogi.

»Škoda, lahko bi jo tudi vključili na samo tekmo, saj je Caterina pripravljena. A tudi v tej vlogi, bo dobila Caterina nekaj vidljivosti in samozavesti,« je dejal njen trener Sever, ki je obenem povedal, da bo Sinigoieva v soboto nastopila na FIS Junior Race tekmi na Južnem Tirolskem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava