Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Najboljši odbojkarji so ...

Nominacije za nagrade zlati let, ki jih bomo podelili jutri, 7. junija, ob 20. uri v tržiškem Kinemaxu

6. jun. 2019 | 9:14
Dark Theme

Zlati let, nagrado, s katero Primorski dnevnik nagrajuje najboljše slovensko govoreče odbojkarje, odbojkarice, košarkarje in nogometaše iz Italije, najboljšega trenerja in druge športnike, ki so se izkazali v sezoni 2018/19, bomo letos podelili sedemnajstič in osmič v sodelovanju z ZSŠDI, ki skrbi za organizacijo slavnostnega večera. Podeljevanje nagrad bo jutri (v petek), 7. junija, ob 20. uri v tržiškem Kinemaxu.

Po nogometaših, odbojkaricah in košarkarjih bomo danes predstavili še odbojkarje, ki so izstopali v sezoni 2018/19. Na podlagi širšega seznama, ki smo ga objavili prejšnji teden, smo po individualnem glasovanju strokovne žirije izbrali pet najboljših med člani in med mladimi, torej odbojkarji rojenimi med leti 2000 in 2002.

Med člani so se med pet finalistov pričakovano uvrstili odbojkarji Sloge Tabor, ki je bila daleč najboljša v C-ligi, in odbojkarji goriške Olympie, ki so med drugim v najvišji deželni ligi edini dvakrat premagali prvopostavljene slogaše. V finalni izbor so se uvrstili (po abecednem vrstnem redu): David Cettolo (1990, Sloga Tabor), Vasilij Kante (1988, Sloga Tabor), Mitja Pahor (2000, Olympia), Ambrož Peterlin (1985, Sloga Tabor) in Simon Plesničar (1987, Olympia). Napadalec David Cettolo, eden nosilcev letošnje ekipe Sloga Tabor, se je v finalni članski izbor uvrstil tretjič zapored, nikoli pa še ni zmagal. Vasilij Kante je v zadnjih petih sezonah, odkar napovedujemo nominirance, vedno med njimi, trikrat zapored je bil tudi končni zmagovalec (2014, 2015/16 in 2016/17), leta 2005 in 2006 je bil najboljši tudi med mladimi, leta 2003 pa je prejel simbolično priznanje tudi kot najboljši mladi nogometaš. Po letu »premora« se je med finaliste ponovno uvrstil sprejemalec Ambrož Peterlin, ki je letos tudi zaključil igralsko kariero. Peterlin je nagrado Primorskega dnevnika dvignil največkrat, petkrat v članski konkurenci (2007, 2010–2013), dvakrat pa med mladimi (2003 in 2004). Po letu 2013 je med nominiranci spet tudi libero Simon Plesničar, eden izmed stebrov članske ekipe Olympia. Med finaliste se je uvrstil še Mitja Pahor, ki letos konkurira v obeh kategorijah. Še ne devetnajstletni napadalec je bil letos nosilec napada pri goriški Olympii. Med nominiranci v članski konkurenci je bil že v sezoni 2016/17, ko je tudi zmagal v mladinski konkurenci.

Ob Mitji Pahorju se bodo za nagrado zlati let med mladimi odbojkarji borili še (po abecednem vrstnem redu): Jan Bensa (2002, Val), Tomaž Cotič (Val), Ismael Princi (2000, Olympia) in Simone Sutter (2000, Sloga Tabor). Pahorjev soigralec Ismael Princi je letos prav tako kilometrino zbiral samo na članski ravni v C-ligi, med nominiranci je bil že lani. Valovca Jan Bensa in Tomaž Cotič sta letos redno nastopala v D-ligi in prvenstvu U18: s člansko ekipo sta se podajalec in sprejemalec prebila do polfinala, v deželnem prvenstvu U18 pa je Val klonil šele v finalu. Tomaž Cotič je bil tudi med nosilci šolske ekipe liceja Trubar Gregorčič, ki je osvojila 5. mesto v Italiji. Odbojkar Sloge Tabor Simone Sutter pa je bil letos član članske ekipe v C-ligi. Sutter in Cotič sta se letos prvič prebila v ožji izbor mladih odbojkarjev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava