Torek, 23 julij 2024
Iskanje

Novi lastnik Triestine na obisku v Trstu

Tržaški klub je najel slovenskega bočnega igralca, ki je igral za Viterbese

Trst |
10. jul. 2023 | 10:08
Dark Theme

Ben Rosenzweig je že v Trstu, trener Attilio Tesser bo od jutri, prihaja pa tudi slovenska okrepitev. Tako bi na kratko orisali zadnja dogajanja v taboru Triestine. Potem ko je ameriški investicijski sklad LBK Capital LLC prevzel 100 % delež tržaškega tretjeligaškega kluba, je treba sestaviti celotno društveno strukturo in seveda ekipo, ki se bo čez par tednov podala na priprave (slednje naj bi potekale v Ravasclettu, a nova uprava mora seveda potrditi to izbiro). V teh dneh se v Trstu mudi tudi nov ameriški lastnik kluba Ben Rosenzweig, ki bo tudi uradno prevzel mesto predsednika kluba. Rosenzweig naj bi ostal v Trstu še nekaj dni, že v petek v popoldanskih urah pa si je ogledal stadion Rocco in sedež Triestine. V sporočilu za tisk so novi lastniki Triestine med drugim poudarili, da so Trst izbrali ne zgolj zaradi možnosti izboljšanja rezultatov na športni ravni, temveč želijo tu investirati tudi na drugih področjih. Generalni vodja društva bo po novem Alex Menta, ki je že v Benetkah dokazal, da je v tej vlogi dokaj sposobna oseba. V laguni je tudi dosegel napredovanje v A-ligo 19 let po zadnjem nastopu Venezie v najvišji kategoriji. In to mu je uspelo z dokaj nizkim proračunom. Menta bo torej odgovoren za športno plat projekta.

Svoje prve »tržaške« besede pa je izrekel tudi novi predsednik Rosenzweig: »Počaščen sem, da bom lahko predsednik kluba s tako bogato tradicijo in prepričan sem, da ima Trst take značilnosti, ki mu omogočajo, da doseže res vidne rezultate na športni ravni. Izbral bom take sodelavce, ki nam bodo omogočili, da v nekaj letih dosežemo tiste rezultate, ki smo si jih zamislili za Triestino. Vendar smo prepričani, da so za zdrav klub potrebni trdni temelji in ravno zato je treba s posebno vnemo delati na tem, da se te trdne temelje postavi.«

A za navijače Triestine je gotovo v tem trenutku najbolj pomembna novica, da je gotov Tesserjev povratek na klop Tržačanov. Trener iz Montebellune bo podpisal dvoletno pogodbo. Attilio Tesser je v Trstu že treniral pred dvajsetimi leti, med leti 2003 in 2005. Prvo sezono je zaključil na zgornji polovici lestvice, v drugi sezoni, ki jo je zaznamoval prihod predsednika Tonellotta, pa se je Triestina rešila po igranju dodatnih tekem za obstanek. Tesser nam je osebno potrdil, da bo jutri tudi uradno postal nov trener Triestine, potem ko bo prekinil pogodbo, ki ga še za eno leto veže na Modeno. Tesser je dokaj izkušen trener, ki je že štirikrat napredoval iz C- v B-ligo, zaveda pa se, da letos naloga ne bo enostavna: »Začeli bomo z določeno zamudo, obenem malo poznam nove odgovorne za športno plat v klubu, a prepričan sem, da se bomo kar hitro ujeli in uspeli sestaviti konkurenčno ekipo«.

Nazadnje pa še nekaj o ekipi. Novi odgovorni v klubu so šele začeli z delom, Triestina vsaj uradno nima še niti trenerja, vendar že pronicajo nekatere novosti o prihodih oziroma potrditvah igralcev, ki so bili ključnega pomena v minuli sezoni. Potrjen je na primer branilec Malomo, medtem ko je včeraj za Triestino podpisal desni bočni branilec Daniel Pavlev. Pavlev je 22-letnik rojen v Šempetru pri Novi Gorici, v zadnjih dveh sezonah pa je imel vidno vlogo pri Viterbeseju. V Trst naj bi prišel tudi Šved Bjarkason, ki je lani igral v Foggii, a je last Venezie.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava