Ponedeljek, 08 april 2024
Iskanje

»Prijetno je, a tudi neverjetno«

Pogovor s trenerjem Nicholasom Privileggijem

Trst |
15. nov. 2022 | 9:28
Dark Theme

Zalet ZKB je sezono začel kot valjar: v soboto je v Repnu padel tudi do takrat vodilni Rojalkennedy, z novimi tremi točkami in po šesti zaporedni zmagi pa je združena ekipa napredovala na visoko drugo mesto. V soboto je v Repnu delovalo domala vse, tekmice so odščipnile le prvi niz, v preostalih pa je Zalet igral zelo zrelo, požrtvovalno in predvsem učinkovito.

O uspehu in nasploh odličnem začetku sezone smo se pogovorili s trenerjem Nicholasom Privileggijem.

Verjetno tudi vi še težko dojamete, da ste tam čisto pod vrhom, drži?Velja. Težko dojamem. V prvenstvo sem šel namreč tako, da se nisem oziral na to, kaj se dogaja na lestvici ...

Zdaj pa ste najbrž lestvico vendarle prebrali ...

Prijetno je, res. Je pa tudi neverjetno, da smo tam zgoraj. Nisem pričakoval, da bomo tam. Kot sem napovedal pred sezono, sem računal, da bomo nekje na sredini in morda še više, tako visoko pa že ne. Upam pa, da bomo tako nadaljevali. V povratnem delu nas nasprotniki zagotovo ne bodo podcenjevali, če sploh so nas doslej. Res pa je, da bomo tudi mi delali naprej, da bomo še boljši, še bolje uigrani in tudi še bolj konkurenčni. Nismo še pokazali vsega.

Kje lahko še napredujete?

V napadu, saj vadimo še nekaj kombinacij, ki jih še nismo uspeli pokazati na tekmi. Zagotovo pa moramo delati tudi na naši koncentraciji, da nasprotniku onemogočimo daljšo serijo točk. V tem smo bili v soboto dobri.

Ali se je morda kakovost lige v primerjavi z lani znižala?

Ne, po tem kar sem doslej videl, sploh ne. Rojalkennedy nastopa z isto ekipo kot lani s tem da jo je povrh okrepila še bivša A-ligašica. Pol ekipe Pordenoneja sestavljajo igralke iz B-lige. Tudi ostale ekipe so se kvečjemu okrepile ali pa so iste kot lani. Izjema je tržaški Eurovolleyschool, kjer igrajo mladinke, mlad je tudi Volley club, a smo v povprečju mi še mlajši.

Sezono ste začeli kot ekipa, ki se je še vnovič pomladila, zato je zdajšnji rezultat še toliko bolj presenetljiv. Kje se je zgodil največji preskok?

Mislim, da so rezultati posledica dobrih treningov, dobrega vzdušja v ekipi in nasploh uigranosti med vsemi člani ekipe, igralk in trenerjev, tako na igrišču kot izven njega se vsi zelo dobro razumemo. Predvsem pa se pozna dobro delo na treningih. Vse so vedno prisotne. Treningi pa so lahko kakovostni predvsem zaradi tistih igralk, ki morda manj igrajo, a pomagajo ostalim, da lahko trenirajo na višku. Ko imaš dobrega sparring partnerja, lahko napreduješ. Obenem vse opažajo tudi rezultate poletnega dela, tehnični in fizični napredek.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava