Sreda, 01 maj 2024
Iskanje

Še en goriški odbojkar v A2-ligi

Goriški odbojkar Jan Feri, ki je svojo pot začel pri OK Val, bo športno pot nadaljeval v A2-ligi pri Ravenni

Gorica |
21. jun. 2023 | 20:09
Dark Theme

Jan Feri (2004), odbojkar OK Val, bo športno pot nadaljeval v A2-ligi pri klubu Porto Robur Costa 2030 v Ravenni. O prestopu se je že dolgo šušljajo, danes pa je spletna stran kluba uradno naznanila prihod slovenskega sprejemalca. Ekipo vodi Marco Bonitta, nekdanji selektor ženske italijanske izbrane vrste, zdaj glavni trener slovenske ženske reprezentance, ki je lani uspešno vodil ekipo. Gre za klub, ki veliko stavi na mlade, če vemo, da v ekipi igrajo tudi Bovolenta, Orioli in Bartolucci, ki s Ferijem delijo izkušnje v državni izbrani vrsti. Goriški odbojkar je tudi letos namreč sodeloval na treningu državne reprezentance, tja naj bi se vrnil po koncu mature.

Od goriških odbojkarjev bo v A2-ligi igral tudi Jernej Terpin, ki bo branil barve Prate. Pri OK Val so seveda z novico zelo zadovoljni.

Feri je v zadnjih dveh sezonah igral pri Pradamanu v B-ligi pod vodstvom Fabrizia Marchesinija. Letos je sicer ekipa izpadla iz lige, lani pa je bil izkupiček veliko boljši. Ravenna ga je skupaj z nekaterimi drugimi prvoligaškimi klubi snubila sicer že pred letošnjo sezono, a se je Feri, letos maturant na znanstvenem liceju Trubar - Gregorčič v Gorici, odločil, da ostane blizu doma, saj je želel dokončati maturo v slovenskem jeziku.

Več v četrtkovi tiskani izdaji Primorskega dnevnika

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava