Torek, 28 november 2023
Iskanje

Še vedno so motivirane in konkurenčne

Najvišje postavljena ženska ekipa Krasa bo v nedeljo, 1. oktobra, začela nastope v A2-ligi

Zgonik |
29. sep. 2023 | 8:32
Dark Theme

Konec tedna se bo dvignil zastor tudi nad namiznoteniško žensko A2-ligo, v kateri bodo nastopale tudi igralke Športnega društva Kras. Nosilke ostajajo neutrudne Martina, Vanja in Katja Milič, ki v sezono vstopajo kot vedno zelo motivirane. Letos bo ekipo dopolnjevala Gaja Mavri iz Nove Gorice.

Ob vprašanju, kam letos ciljajo, je Katja Milič brez ovinkarjenja nakazala, da želijo v skupini A, v kateri bodo igrali, osvojiti visoko mesto, drugo ali tretje. Glavni cilj bo sicer letos predvsem ta, da se izognejo play-offu ali play-outu, ki bi jim nakopal še dodatno potovanje v Terni.

Nasprotnic tačas še ne poznajo, saj pravilnik dovoljuje neobjavo postav. »Lahko pričakujemo sicer, da bo Bagnolese med najkonkurenčnejšimi, saj bosta zagotovo igrali izkušena Semenza in naturalizirana Kitajka. Ekipa je še lani igrala v A1-ligi, letos pa se je - kot kaže - ligi odpovedala in bo v naši skupini,« je ocenila Katja Milič, ki o ostalih ekipah tačas samo lahko ugiba.

V skupini A bosta tako kot lani igrali še ekipi Castel Goffredo A in B, Ora in Colognola ai Colli. Ravno slednja bo z Bagnolesejem, ki bo gostil prvi skupinski del, prvi tekmec Krasa v nedeljo, 1. oktobra. Tam bo Kras sicer igral brez Vanje Milič.

V nedeljo, 1. oktobra, se bo začela tudi sezona ženske B-lige. V skupini A bo Kras igral v postavi Sara Taucer, Ida Žagar iz Komna, Monica Mosetti in Sonja Milič. Igrale bodo v kraju Cinto Caomaggiore pri Benetkah. Ves

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava