Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Slovenec v templju italijanske odbojke

Tine Urnaut, ki smo ga poklicali in se z njim pogovorili, bo v Modeni igral še v prihodnjih dveh sezonah

Trst |
14. mar. 2019 | 10:30
Dark Theme

Biti odbojkar v Modeni je najbrž posebno doživetje. V templju italijanske odbojke, v mestu, ki dobesedno diha za odbojko, je lepo živeti. Tako potrjuje tudi Tine Urnaut, najboljši slovenski odbojkar, ki že drugo sezono igra v emilijskem mestu, pred kratkim pa je s klubom še podaljšal sodelovanje za dodatni dve sezoni. S kapetanom slovenske reprezentance smo se pogovorili o prvenstvu, ligi prvakov in reprezentanci.

V torek se je brez Modene začel drugi del lige prvakov. Najbrž ste v klubu pričakovali kaj več?

Seveda smo razočarani. Igrali pa smo v najmočnejši skupini, morda so imeli ostali nekoliko lažjo pot. Ne glede na razplet, pa zdaj že razmišljamo o nadaljnjih ciljih v prvenstvu.

Zakaj vam ni uspel preboj med osem najboljših?

Izgubili smo dve pomembni tekmi, na obeh smo namreč nastopali brez standardnega podajalca Christensona. Na Poljskem proti Zaskaju je sicer igral, a cel teden ni treniral zaradi poškodbe, proti Civitanovi pa smo nastopali z drugim podajalcem Keeminkom. To se je poznalo.

V četrtfinalu lige prvakov sicer nastopata dve italijanski ekipi, Perugia in Civitanova. Do kam se bosta lahko dokopali?

Mislim, da se bosta obe prebili v polfinale. Nato pa bo finale pred finalom že polfinalno srečanje med Kazanom in Perugio. Obenem mislim, da se bo Civitanova uvrstila v finale. Vprašanje je skratka, le to, ali bo finale italijanski ali pa bo proti Civitanovi igral spet Kazan. Vsaka od teh treh ekip pa ima 33 % možnosti za zmago.

Celoten intervju si lahko preberete v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava