Sreda, 29 junij 2022
Iskanje

Smrt slovenskega deskarja pri Söldnu

Padel je na pripravah pri snemanju filma

24. nov. 2021 | 11:16
Dark Theme

Avstrijska policija je v torek sporočila, da se je na smučišču pri Söldnu smrtno ponesrečil slovenski deskar, nekdanji tekmovalec Marko Grilc. Na zaprtem delu smučišča je padel na pripravah pri snemanju filma, ob tem pa ob udarcu ob skalo utrpel usodne poškodbe glave.

Med spustom v globokem snegu je 38-letni Ljubljančan, ki po navedbah policije ni imel čelade, padel in z glavo udaril ob zasneženo skalo. Njegovi spremljevalci so nemudoma začeli oživljanje, a je zdravnik ob prihodu na kraj nesreče lahko le ugotovil smrt.

Nesreča se je zgodila, ko se je z ekipo odpravil na turno smuko, da bi preverili teren. Iz za zdaj neznanega razloga je deskar padel in z glavo ali obrazom udaril ob zasneženo skalo.

Grilc velja za najbolj uspešnega slovenskega deskarja prostega sloga, v svetovnem pokalu je štirikrat stal na stopničkah tekem svetovnega pokala, edino zmago pa je vpisal v Londonu leta 2010 v akrobatskih skokih. V zadnjih letih ni več tekmoval, temveč se je posvetil predvsem snemanju deskarskih filmov, promoviranju deskanja med mladimi in predstavljanju različnih blagovnih znamk.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava