Petek, 14 junij 2024
Iskanje

Spopad Roglič - Evenepoel v Švici?

Prisotnost Evenepoela potrdila njegova ekipa, o Rogliču švicarska televizija

Švica |
2. jun. 2023 | 15:43
Dark Theme

Mladi belgijski zvezdnik Remco Evenepoel, ki je moral odstopiti od dirke po Italiji zaradi pozitivnega testa na okužbo z novim koronavirusom 14. maja, se bo vrnil v tekmovalno kolesarsko karavano na dirki po Švici od 11. do 18. junija, so danes potrdili pri kolesarski ekipi Soudal-Quick Step.

Evenepoel je po zmagi v deveti etapi dirke po Italiji odstopil zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus.

V preostanku sezone bo Evenepoel lovil dvojno krono na svetovnem prvenstvu v Glasgowu, predvsem pa cilja na prvi naslov svetovnega prvaka v kronometru. Ne bo pa nastopil na dirki po Franciji.

»Vrnitev na dirki po Švici je popoln začetek. To mi bo omogočilo, da se znova vrnem v tekmovalni ritem na dirki, na kateri sem lani že slavil na eni etapi, na vožnji na čas,« je dejal Belgijec v sporočilu za javnost njegove ekipe Soudal-Quick Step.

Triindvajsetletni Flamec je še enkrat obžaloval dogajanje na dirki po Italiji. »To je bil eden najtežjih trenutkov v moji karieri. Šlo je za surov konec tistega, kar bi lahko bila odlična zgodba in to po šestih mesecih priprav za ta cilj, vse je bilo zaman žrtvovanje, dolgi dnevi v dežju, daleč od doma.«

O tem, da bo na dirki po Švici tekmoval tudi sveži zmagovalec Gira Primož Roglič, je v prejšnjih dneh poročala švicarska televizija. Njegova ekipa Jumbo Visma pa tega še ni potrdila.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava