Sobota, 20 julij 2024
Iskanje

Timi Zajc osvojil bron in priboril Sloveniji deseto kolajno na svetovnih prvenstvih

Nastop v tretji seriji se mu ni posrečil, zaradi težav z vetrom pa ni bilo četrte serije

27. jan. 2024 | 17:24
Dark Theme

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc (642,7 točke) je na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu osvojil bron. Z njim je prispeval deseto kolajno slovenskih skakalcev v 52 letih svetovnih prvenstev. Čeprav je imel po prvih dveh serijah Zajc kar 12,3 točke naskoka pred svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom, se mu nastop v tretji seriji ni posrečil. Zmagal je Kraft (647,4). Zaradi težav z vetrom četrte serije ne bo.

V regiji Bad Mitterndrof tudi danes niso imeli sreče z vremenom. Organizatorjem svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu, danes bi morali biti ob 14. uri tretja in četrta serija, je živce kravžljal premočan bočen veter.

Start tretje serije so tako od 14. ure vsakič znova prestavljali za 15 minut, ker na Kulmu ni reflektorjev, pa je bil zadnji možen start ob 16. uri.

Zajcu se nastop ni posrečil, zato pa je bolje nastopil Kraft, ki je tako pred domačimi navijači po le eni današnji seriji osvojil prvi naslov na SP v poletih. Srebro je pobral Nemec Andreas Wellinger, ki je na zmagovalni oder napredoval s četrtega mesta po prvem dnevu, Zajc pa je nazadoval na tretje mesto in za zmagovalcem zaostal za 4,7 točke.

Lovro Kos (628,6) je zasedel peto mesto. Domen Prevc (580,8), 15. po polovici tekmovanja, je bil na koncu 14., Peter Prevc (481), 16. po prvih dveh serijah, pa ga je v tretji povsem polomil in zmogel le 132 metrov, tako da je zdrsnil na končno 26. mesto.

V nedeljo ob 14. uri sledi še moštvena tekma, na kateri bodo Slovenci branili zlato iz Vikersunda 2022.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava