Petek, 02 december 2022
Iskanje

Trojček porazov v elitni ligi

Kras Repen je na domačem igrišču izgubil proti ekipi iz Žavelj, Sesljan pa je ostal praznih rok v Codroipu

Trst |
20. nov. 2022 | 17:57
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Kras Repen – Zaule Rabuiese 1:3 (0:2)

Strelci: 23. Maracchi (Z), 35. 11-m in 50. Lombardi (Z), 54. Kocman (K)

Kras Repen: Umari, Taucer (od 80 Fabjan), Sain (od 80. Sancin), Simeoni, Lukač, Catera, Pagliaro, Raugna (od 46. Kocman), Paliaga (od 75. Pitacco), Autiero (od 65. Muiesan), Poropat. Trener: Kneževič.

Končni izid je prav gotovo prehuda kazen za Kras, ki je do gola gostov držal vajeti igre v svojih nogah. V nadaljevanju je domačinom »odrezal« noge gol iz enajstmetrovke, ki je bila za domačine zelo sporna. V drugem polčasu je s prostega strela zadel Ivan Kocman. Kras je napadal, a ni uspel več premagati gostujočega vratarja. Položaj Krasa na lestvici postaja iz kroga v krog vse bolj težak.

Juventina – Pro Fagagna 0:1 (0:1)

Strelec: 13. Domini (F)

Juventina: Gregoris, Sottile (Furlani), Celcer, Racca (De Cecco), Zanon, Tuan (Juren), Hoti, Cuca (Selva), Martinović, Piscopo, R. Colonna (Garić). Trener: Sepulcri.

Štandreško moštvo bi si na domačih tleh proti Pro Fagagni zaslužilo kaj več. Moralo pa se je sprijazniti s porazom, ki je dozorel že v 5. minuti, ko so gostje povedli. Sicer pa je bilo srečanje vseskozi izenačeno in borbeno, tako da je imel sodnik kar nekaj dela, saj je pokazal številne rumene kartone. V drugem polčasu so imeli gostitelji kar nekaj priložnosti za izenačenje, ki pa so jih vse zamudili.

Codroipo – Sistiana Sesljan 3:1 (1:0)

Strelci: 38. Facchinutti (C), 61. in 80. Ruffo (C), 89. Erik Colja (S)

Sistiana Sesljan: Colonna, Biloslavo (od 40. Gotter), Almberger (od 75. Tomasetig), Vasques (od 75. Erik Colja), Vecchio, Zlatič, L. Crosato, Francioli, Germani, Dussi, Villatora (od 40. Pelengić). Trener: Godeas.

Sistiana Sesljan je v Codroipu odigral eno slabših tekem v zadnjih krogihj in zasluženo izgubil proti Codroipu Benečana Alessia Codromaza. Večji del tekme so tempo igre diktirali domačini. Le v zadnjem delu so se gostje nekoliko prebudili in dosegli častni gol z Erikom Coljo, kar pa ni ogrožalo zmage gostiteljev. »Tokrat smo popolnoma popustili na celotni črti. Najbrž smo malce utrujeni. A moramo stisniti zobe,« je po tekmi dejal trener Denis Godeas.

PROMOCIJSKA LIGA

Ol3 – Primorec 1966 0:1 (0:0)

Strelec: 91. Lo Perfido 11-m

Primorec: S. Furlan, Schiavon, Ferluga, Ciliberti, Curzolo, Zacchigna, Coppola, Zaro (Lombisani), Hoti (Casi), Lo Perfido, Pisani (Iadanza). Trener: Campo.

Rdeč karton: 70. Curzolo

Trebenski Primorec je v Špetru osvojil pomembno zmago. Zmagoviti gol je padel šele v prvi minuti sodnikovega dodatka. Samuel Ferluga je prodrl v kazenski prostor in si izboril najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel Lo Perfido. Primorec je zadnji del tekme igral z možem manj, saj je sodnik predčasno poslal v slačilnico Curzola.

1. AMATERSKA LIGA

Zarja – Azzurra GO 0:1 (0:1)

Zarja: Flego, Rizzotto (Carli), Čufar, Stocca Kralj, Racman, Calzi, Casciano (Fabris), Malalan (Mazzarino), Reggente, Gugnac, Gosdan. Trener: Jurincich.

Zarja se je proti drugouvrščeni Azzurri borila vse do konca srečanja. Nogometaši trenerja Fabia Jurincicha so dali vse od sebe in so bili povsem enakovredni gostom, ki letos ciljajo v višjo ligo. Proti koncu tekme so imeli edinstveno priložnost za izenačenje.

Trieste Victory Academy – Mladost 3:0 (1:0)

Mladost: Gon, Di Giorgio, Lavrenčič (Scocchi), Pelos, S. Mucci, Iodice (Petronio), Ligia, L. Veneziano (Bianco), Cuzzolin (Mancino), Ocretti, Di Bert- Trener: R. Veneziano.

Trieste Victory Academy je bil premočan za Mladost, ki je v Trstu utrpela visok poraz. V prvem polčasu bi gostje lahko dosegli gol, a jim sodnik ni dosodil čiste enajstmetrovke. Podobno se je nato zgodilo tudi v drugem delu srečanja. Mladost bo v prihodnjem krogu igrala proti predzadnjeuvrščeni Bisiaci.

2. AMATERSKA LIGA

Primorje 1924 – Vesna 0:3 (0:0)

Strelca: 55. Corossi, 68. Marchesan, 85. Corossi

Primorje: Pahor, Fatigati, Zudettich, Jurissevich, Di Gregorio, Muccio Crasso, Giampiccolo, Grego, Saule, Pocecco, Della Valle. Trener: Biasin.

Vesna: T. Košuta, M. Colja, Renar (Cuk), Sosič (Cociani), Jan Košuta, Vidoni, Franzot (K. Vidali), Marchesan, Corossi, Antonič (Veronesi), M. Vidali (Likar). Trener: Daris.

Proseško-kriški obračun je zasluženo osvojila Vesna, čeprav je bilo po prvem polčasu 0:0. V drugem delu so gostje uspeli premagati domačega vratarja Kevina Pahorja in rumeno-rdeči so nato popustili. Vesna je tako imela odprto pot do zmage. Do konca tekme so gledalci na Rouni videli še dva gola.

Poggio – Breg 2:4 (0:0)

Strelci: 43. Capraro, 69. Capraro, 81. Abatangelo, 83. Delvecchio

Breg: Blasevich, Calabrese (F. Spinelli), S. Spinelli, Pllana, J. Čermelj, Maselli, Capraro, Udovicich, L. Nigris (S. Nigris), Delvecchio, M. D’Alesio (Abatangelo). Trener: Bertucci.

Breg je na blatnem igrišču v Zdravščini s težavo prišel do treh novih točk. V prvem polčasu se gostje nikakor niso znašli in povedli le proti koncu polčasa s Caprarom. Prej so zamudili lepo priložnost za vodstvo, Loris Nigris pa je zgrešil enajstmetrovko. V drugem delu tekme so le uveljavili svojo igro in dosegli še tri zadetke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava