Sreda, 06 december 2023
Iskanje

V zlati skupini lovita deseterico

Na prvi regati za svetovni pokal na Palmi de Mallorci

6. apr. 2023 | 20:05
Dark Theme

Prvi dan v zlati skupini se za italijanski reprezentantki Jano Germani in Giorgio Bertuzzi, ki te dni nastopata na prvi regati za svetovni pokal na Palmi de Mallorci, ni zaključil najbolje. Po treh plovih sta v olimpijskem razredu 49er FX padli z 11. na skupno 14. mesto.

Najboljši je bil prvi plov, v katerem sta se med trideseterico najboljših posadk, prebili na visoko 7. mesto. V drugem plovu sta osvojili 21., nato pa še 13. mesto, tako da pred zadnjim dnevom regat v zlati skupini zaostajata za desetim mestom 12 točk. »Deseterica in torej regata za kolajne je kljub vsemu še dosegljiva,« nam je potrdila slovenska jadralka Germani, ki je še vedno tudi članica TPK Sirena, četudi na regatah brani barve vojne mornarice.

Dober napredek pa je v razredu 470 uspel slovenskemu dvojcu Tina Mrak– Jakob Božič, ki sta se prebila na 15. mesto v zlati skupini. V srebrni skupini sta napredek pokazala tudi mlada Mija Škerlavaj in Matija Fras, skupno 62. V posamičnih plovih sta zbrala 7., 24. in 27. mesto.

Z odra za zmagovalce pa je trenutno padel svetovni prvak Koprčan Toni Vodišek v razredu formula kite. S 1., 15. in 4. mestom v zlati skupini je četrti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava