Četrtek, 21 februar 2019
Iskanje

Tržaška univerza bogatejša za študij robotike

7. sep. 2018 | 18:33
Dark Theme

Tehnologija je v zadnjem obdobju tako hitro napredovala, da se je na delovnem trgu ustvarilo veliko povpraševanje po novih strokovnih oziroma poklicnih figurah. Na tržaški univerzi so tako danes slovesno predstavili podiplomski magistrski študijski program druge stopnje iz robotike. Gre za pomembno pridobitev, saj je to prva tovrstna smer v Italiji.
»Tako imenovana industrija 4.0 ni zgolj nek puhel opis tehnološkega napredka. Nanaša se namreč na digitalizacijo,umetno inteligenco, robotiko in splet v povezavi sspremembami družbe. Naša univerza morej torej biti kos temu velikemu izzivu in svojo ponudbo prilagoditi tržišču in industrijskemu sektorju. V lanskem akademskem letu smo vzpostavili dvoletno izpopolnjevanje v obdelovanju znanstvenih podatkov in računalništva (Data Science and Scientific Computing). Študij robotike, ki bo spadal pod Oddelek za inženirstvo in arhitekturo, pa bo dodatno obogatil izobraževalno paleto ,« je obrazložil rektor Maurizio Fermeglia.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo