Sreda, 20 februar 2019
Iskanje

Protirasistično petje bo zadonelo na ulicah

11. sep. 2018 | 18:00
Dark Theme

»Kako bi najbolje in najbolj jasno izrazili svoje nasprotovanje katerimkoli rasnim pravzaprav rasističnim zakonom - tistim izpred 80 let in pa tistim, ki nam jih danes vsiljujejo? Z edinim sredstvom, ki ga poznamo, se pravi z mednarodnim jezikom, s petjem. Naši glasovi bodo napolnili tržaške ulice in trge: kdor nam bo prisluhnil bo razumel, da ne priznavamo rasističnih doktrin.« Pevka tržaškega zbora Coro sociale, ki je začel pod tem imenom delovati pred letom dni, Adriana Giacchetti je v kavarni Knulp predstavila niz dogodkov proti rasističnim zakonom ob skorajšnji 80-letnici razglasitve fašističnih rasnih zakonov v Trstu.

Glavno besedo bo imela pesem - večglasna in večjezična. Pevkam in pevcem tržaškega zbora se bodo ob tej priložnosti namreč pridružili še prijatelji drugih italijanskih, francoskih in angleških zborov, ki so jih tržaški pevci spoznali v svoji pevski karieri. Zbor Coro sociale bo v sodelovanju s kulturnim združenjem Tina Modotti, Odborom za mir, sožitje in solidarnost Danilo Dolci, kulturnim združenjem Daydreaming project, barom-knjigarno Knulp in Kulturnim domom Prosek - Kontovel v soboto, 15. septembra, poskrbel za »potujoči« poulični koncert, ki ga bodo ponovili še v nedeljo v Rižarni.

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo