Četrtek, 21 februar 2019
Iskanje

Ocvrta jajčna krema je teknila sladkosnedemu Svevu

12. sep. 2018 | 19:50
Dark Theme

Naposled mu ni bilo usodno kajenje, kot je dolgo slutil in večkrat izpovedal v svojih delih in korespondenci. Na današnji dan je namreč pred 90 leti zaradi poškodbe, ki jo je utrpel v prometni nesreči ob povratku iz Bormia, umrl Ettore Schmitz. S psevdonimom Italo Svevo je pisatelj širši javnosti postal znan šele posthumno.
Včeraj so na predvečer obletnice pisateljeve smrti v lokalu SaluMare predstavili knjigo Il ricettario di casa Svevo (Knjiga receptov hiše Svevo) novinarja in pisatelja Alessandra Marza Magna, ki je pred kratkim izšla pri založbi La Nave di Teseo. Izbira lokacije ni naključna: Dora Veneziani, svakinja Itala Sveva, je namreč bila babica Piera in Giovanne Anzellotti, lastnikov omenjenega lokala na Ulici Cavana. Vila, v kateri je Svevo živel po poroki z Livio Veneziani, je bila leta 1945 uničena v angloameriškem bombardiranju, zato se je knjižica z recepti ohranila bolj kot ne po naključju. Svevo je namreč ob selitvi na Opčine iz vile odnesel nekaj stvari – med temi je bila tudi knjiga receptov Dore Veneziani, razkriva Alessandro Marzo Magno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo