Sobota, 20 julij 2024
Iskanje

Cesto za Lazaret bodo začeli obnavljati januarja

Miljski župan Paolo Polidori napovedal, da bi jo lahko čez dva meseca ponovno odprli

15. dec. 2023 | 12:33
Dark Theme

Cesta za Lazaret, ki jo je na začetku novembra huje prizadelo visoko plimovanje, bo le kmalu dočakala lepše čase. Miljski župan Paolo Polidori je danes dopoldne napovedal, da bo obnova stekla januarja 2024. Ponovno bi jo lahko po njegovih besedah odprli čez približno dva meseca, to pomeni veliko pred začetkom kopalne sezone. Cesta ima zelo pomembno vlogo tako za samo občino Milje, v kateri se nahaja, kot za širšo okolico, saj italijansko obalo povezuje s Slovenijo.

Riccardo Riccardi, ki je v deželni vladi Furlanije- Julijske krajine pristojen za civilno zaščito, je že med včerajšnjo debato o proračunu za leto 2024 napovedal, da bodo za sanacijo škode visokih valov skupno odšteli 20 milijonov evrov. Od teh bodo poldrugi milijon namenili še nezačetim delom. V omenjeno postavko so vključili tudi cesto za Lazaret.

Slednja je trenutno prevozna samo med turističnim naseljem Porto San Rocco in Tankim rtičem. Morje si je med silovitejšo novembrsko ujmo utrlo pot pod njo, iz večjih špranj na tem območju pljuska do notranjega roba.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava