Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Glasbeno-jadralski pozdrav novemu letu (video)

Posadke jadrnic, ki so bile včeraj privezane med Velikim trgom in pomolom Audace, so z glasbo proslavile prvi dan v letu 2022

Trst |
2. jan. 2022 | 8:10
Dark Theme

Sivino, v katero je bilo prvi dan leta odeto tržaško nabrežje, je delno osvetlilo prijetno vzdušje, ki so ga ustvarile posadke jadrnic, privezanih nedaleč od Velikega trga. Skupina prijateljev srednjih let se je namreč odločila, da novemu letu nazdravi na krovu, na katerem je ob zdravicah uprizorila pravi koncert.

Odmevale so zlasti pesmi v tržaškem narečju o morju, »baviseli«, Trstu in še marsičem. Mimoidoči so se radovedno ustavljali, prisluhnili petju, ki so ga spremljale tudi kitare, orglice in drugi inštrumenti, fotografirali ali posneli prizorček ... ter ga s svojimi pametnimi telefoni poslali kdo ve kam. Po večurnem postanku pa je bil okrog 15. ure čas za plovbo proti domačemu, grljanskemu, pristanu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo