Ponedeljek, 25 oktober 2021
Iskanje

Grljanski portič bo deležen prenove

Projekt Dežele FJK je vreden 4,5 milijona evra, med projektanti zagrebški biro 3Lhd

Grljan |
14. okt. 2021 | 11:08
Dark Theme

Nove tlakovane poti za pešce, urbana oprema, polnilnice za električna vozila, nove postaje za avtobuse in dvigalo, ki bo obiskovalce peljalo v Miramarski park. To so novosti, ki jih bo v kratkem deležen Grljan. Z vsemi arhitektonskimi detajli bo območje dobilo simbolično in romantično vlogo, ki jo je nekoč že imelo. Dela, ki jih je naročila deželna vlada, se bodo predvidoma začela prihodnje leto, trajala pa naj bi leto dni. Vrednost projekta, ki so ga pripravili trije različni biroji, med njimi tudi zagrebški 3Lhd, je ocenjena na 4,5 milijona evra.

Včerajšnji ogled grljanskega portiča (FOTODAMJ@N)
Včerajšnji ogled grljanskega portiča (FOTODAMJ@N)

To je včeraj na kraju, ki bo deležen urbane prenove, napovedal predsednik deželne vlade Massimiliano Fedriga, ki je v družbi deželnih odbornikov Graziana Pizzimentija in Pierpaola Robertija ter aktualnega tržaškega župana in desnosredinskega županskega kandidata Roberta Dipiazze, dejal, da gre za pomemben korak v razvoj območja, ki ima s turističnega vidika še veliko neizkoriščenega potenciala. »Največja pridobitev območja bo dvigalo, ki bo turiste in starejše ter gibalno ovirane v nekaj minutah pripeljalo do Miramarskega parka. Projektanti so si zamislili dvigalo, ki bo v sozvočju z okoljem, njegova streha pa bo travnata,« je načrt opisal Fedriga in v isti sapi dodal, da bodo za tlakovanje ceste izvajalci del morali uporabljati istrski, nabrežinski in miljski kamen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo