Sreda, 23 oktober 2019
Iskanje

Kaj pa je ta lepa stavba?

Po mnenju občinskih svetnikov potrebuje tržaška operna hiša tablo ali napis na pročelju

Trst |
13. jul. 2019 | 11:11
Dark Theme

Na Verdijem trgu so ga vprašali, ali je tista lepa palača s pisanimi plakati kino ali pa gledališče. Občinski svetnik Salvatore Porro je skupini Poljakov, bilo jih je približno sto, obrazložil, da gre za tržaško operno gledališče Verdi, ki ima za sabo laskavo zgodovino. Ob tem pa je opazil veliko pomanjkljivost, saj so ga turisti navdihnili, je poudaril na zasedanju pete tržaške občinske komisije. Med razlago za poljske turiste je namreč opazil pomanjkanje napisa, da gre za operno gledališče. Porro je zato v komisiji predstavil predlog o postavitvi table ali druge stenske oznake na pročelju opernega gledališča Verdi. Naletel je na splošno odobravanje. O postopku in postavitvi bosta odločala najprej občinski svet, nato pristojni občinski nadzorni organ. Predlog je podprla tudi občinska odbornica Serena Tonel, ki je bila povabljena na včerajšnjo sejo.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo