Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Na paradi ponosa proti vsem oblikam diskriminacije

Shoda se je udeležilo uradno šest tisoč ljudi

Trst |
8. jun. 2019 | 19:03
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Barvita, miroljubna, spominska, dvojezična in vesela. Tako bi lahko označili prvo tržaško Parado ponosa, ki je danes potekala po mestnih ulicah. Shoda se je udeležilo kakih osem tisoč ljudi, po navedbah tržaške kvesture šest tisoč, številni udeleženci pa so nosili značilne mavrične zastave in transparente, na katerih je med drugim pisalo: »Ja dialogu, ne nasilju.« V množici je bilo opaziti tudi veliko znanih obrazov, med njimi so izstopali nekateri župani (predstavnikov tržaške občinske uprave ni bilo), levosredinski politiki in predstavniki nevladnih organizacij. Parada je minila v znamenju pozivov k spoštovanju različnosti ter obsodb vseh vrst diskriminacije. Sklenila se je z nagovorom predsednice Arcigay Trst Antonelle Nicosia in Sandija Pauline, ki je v imenu organizacijskega odbora množico nagovoril v slovenščini, hrvaščini, nemščini in angleščini.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo