Nedelja, 14 avgust 2022
Iskanje

Najvišji delež okuženih na Tržaškem v treh okoliških občinah

Po podatkih civilne zaščite je v dolinski občini precej več okuženih kot v devinsko-nabrežinski, čeprav ima ta več prebivalcev

20. nov. 2021 | 18:31
Dark Theme

Sobotni podatki o okužbah po občinah, ki jih na svoji spletni strani objavlja deželna civilna zaščita, kažejo, da je najvišji delež okuženih na Tržaškem trenutno v treh okoliških občinah, kjer je močna prisotnost Slovencev. Prvi je Repentabor s 17 okuženimi za tisoč prebivalcev (torej 1,7 odstotka); gre sicer za najmanjšo občino, kjer lahko vsak pozitivni test in vsako okrevanje hitro spremenita statistiko. Trenutno je v tej občini okuženih 15 prebivalcev. Sledita občini Dolina in Zgonik s 13,2 oziroma 11,6 pozitivnih testov za tisoč prebivalcev (v Dolini je 78 pozitivnih, v Zgoniku 24).

V daleč največji občini, Trstu, je trenutno nekaj manj kot dva tisoč okuženih s koronavirusom (1967), delež pa je v tej občini tik pod odstotkom (9,7 na tisoč). Nekoliko nižji je v Miljah (8,8 s 115 aktivno okuženimi), še najboljša slika pa se tačas ponuja v devinsko-nabrežinski občini, kjer je delež okuženih 5,8 na tisoč (50 pozitivnih). Pomenljiv je podatek, da je v dolinski občini precej več aktivno okuženih oseb kot v devinsko nabrežinski (78 proti 50), pa čeprav ima slednja okoli 2500 prebivalcev več.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava