Petek, 02 december 2022
Iskanje

Nič več premraz ali pretoplo

Konec obnove blokov neprofitnih stanovanj Fundacije Caccia Burlo na Lonjerski cesti

Trst |
19. maj. 2022 | 8:21
Dark Theme

Sveže pobarvani rumeni zidovi se kot nalašč prilegajo temu obdobju, ki bolj kot na maj spominja na vroče poletne dni. Včeraj je tržaška Fundacija Antonio Caccia in Maria Burlo Garofolo predala obnovljena neprofitna stanovanja na Lonjerski cesti 22, kjer so uredili zunanjo izolacijo, obnovili okenske in vratne okvirje ter zatemnitvene sisteme. Dela je izvedlo podjetje Ruini Costruzioni.

Gre za 31 manjših stanovanj, ki jih dobrodelna ustanova za minimalno najemnino oddaja družinam v stiski, ranljivejšim posameznikom.

»Po navadi se ljudje tu nastanijo, preden si na razpisu pridobijo stanovanje družbe za neprofitna stanovanje družbe Ater. Vsak tu ostane, kolikor časa pač potrebuje. Gre vsekakor za prehodno rešitev, običajno govorimo največ o nekaj letih,« je povzela predsednica Lori Petronio. Fundacija Caccia Burlo se od leta 1934 kot edina v Furlaniji - Julijski krajini posveča ljudem, ki si zaradi gospodarske ali socialne stiske ne morejo privoščiti strehe nad glavo. Pomoč nudijo tistim, ki vsaj tri leta stanujejo na območju nekdanje Tržaške pokrajine in zadoščajo pogojem internega statuta. Uporabniki so kar pisani, saj segajo od družin in starejših, pa tudi do mladih, ki so se znašli v začasnih težavah. Poleg stanovanj pri Sv. Ivanu ima fundacija v lasti še neprofitna stanovanja v Škednju, za Občino Trst pa upravlja tudi nekaj drugih stanovanjskih enot.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava