Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Novi stanovalci v Montecchijevi 6

V prihodnjih dneh se bo v novi dom za starejše občane v četrtem nadstropju vselilo 16 oskrbovancev

12. mar. 2021 | 11:21
Dark Theme

V Montecchijevi ulici 6 se pripravljamo na prihod novih sosedov – oskrbovancev doma za starejše občane. Da smo tik pred zdajci, dokazujejo delavci, ki so v preteklih tednih prinesli opremo, in pa tisti, ki tačas skrbijo za temeljito čiščenje prostorov v četrtem nadstropju nekdanje Ciril - Metodove šole.

»Kdaj se bodo preselili, je odvisno od najemnice Rosanne Chelleris, ki upravlja dom za starejše občane Rosy v Ul. san Lazzaro. Družba Dom je zaključila predvideni sklop del in pridobila uporabno dovoljenje za četrto nadstropje poslopja, ki smo ga v prejšnjih dneh predali najemnici, tako da bi gostje lahko prišli takoj,« je pojasnil upravitelj nepremičninske družbe Dom (lastnice stavbe) Dušan Košuta.

Prostori, je spomnil, so bili popolnoma obnovljeni na podlagi najnovejših zakonskih predpisov in po projektnih pogojih, ki jih je zahtevalo in potrdilo zdravstveno podjetje. Na začetku, v prvi fazi, se bo v nove prostore vselilo 16 oskrbovancev – vse njihove dejavnosti bodo potekale v četrtem nadstropju, ki bo v prihodnje lahko sprejelo do 36 gostov. Tu so urejene sobe in ostali bivalni prostori doma, vključno s kuhinjo in telovadnico, medtem ko bodo razni servisni in pomožni prostori začasno nameščeni v pritličju objekta.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava