Petek, 07 maj 2021
Iskanje

Obnovili pravilnik za društva

Spletno zasedanje zgoniškega občinskega sveta

Zgonik |
4. maj. 2021 | 7:33
Dark Theme

Zgoniški občinski svet je v petek odobril posodobljen pravilnik za prevzem pokroviteljstva in sklepanje partnerstva o dodeljevanju prispevkov in subvencij ter o podelitvi občinskih priznanj. Odbornica Martina Budin je v sodelovanju z občinskimi uradi posodobila besedilo iz leta 1992.

Spletno zasedanje je sicer uvedla županja Monica Hrovatin, ki je na kratko povzela dogajanje preteklih mesecev. Občina nadaljuje z deli za energetsko prekvalifikacijo stavb. Po častitljivih 25 letih se je občina poslovila od starega tovornjaka za prevzem kosovnih odpadkov in drugega materiala. Nakupu novega tovornjaka, ki že deluje na terenu, so namenili približno 36 tisoč evrov.

Od občank in občanov kraških vasi se bo v kratkem poslovil še en družinski zdravnik. Županja se je skupaj s Tanjo Kosmina, županjo občine Repentabor, srečala z direktorjem zdravstvenega podjetja Asugi Antoniom Poggiano in predstavila težave, ki jih prebivalci doživljajo zaradi pomanjkanja družinskih zdravnikov na Krasu.

V svojem povzetku je županja nato seznanila občinski svet z opravljenimi deli na makadamskih cestah v Repniču, Gabrovcu, Saležu, Zgoniku in pri Briščikih. Z asfaltiranjem so letos obnovili 1,7 kilometra oz. 5000 kvadratnih metrov cest.

Zgonik je kot znano pred kratkim pretresla eksplozija. Neznanci so razstrelili bankomat Zadružne kraške banke v občinski hiši. Po dogodku se je županja srečala s tržaško kvestorico Irene Tittoni, ji predstavila bogato delovanje občine in jo seznanila z novim načrtom za postavitev varnostnih kamer v okolici občinskega sedeža. Policija sicer še ni izsledila tatov, preiskava poteka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo