Četrtek, 20 junij 2024
Iskanje

Opozicija ostro nasprotuje privatizaciji občinskih vzgojnih storitev

Kritični so do namer, da bi koncesijo za jasli v Rojanu podelili zasebniku

Rojan |
11. maj. 2024 | 9:38
Dark Theme

Levosredinska opozicija v mestnem svetu ostro nasprotuje nameram Občine Trst, da bi storitve v novih otroških jaslih, ki bodo v prihodnjem šolskem letu zaživele v novem objektu v Rojanu, privatizirali. Zaskrbljenost nad privatizacijo na področju predšolske vzgoje sta včeraj na srečanju z novinarji izrazila predstavnik liste Punto Franco Paolo Altin in predstavnik Demokratske stranke Francesco Russo.

Altin je kategorično zavrnil izgovore Občine Trst, da nimajo kadra, s katerim bi zagotavljali vzgojno-izobraževalne storitve. Spomnil je, da mnogi občinski uslužbenci že dlje časa čakajo na ustalitev. »Zdaj, ko so z javnim denarjem vse uredili, posadili cvetje, postavili omarice za malčke, bi nov objekt izročili koncesionarju. Ne gre za to, da zasebnik ne bi znal nuditi storitev, ampak tržaška občina ima tradicijo nudenja javnih storitev, na katerih se ne bi smelo varčevati,« je dejal Altin.

Skrbijo ga tudi govorice, da bi lahko jasli v Rojanu prevzelo podjetje Euro&Promos, ki se je pred časom znašlo v viharju polemik zaradi podplačevanja muzejskih delavcev. Altin je opozoril, da je to podjetje pred dnevi na spletni strani iskalo vzgojno-izobraževalno osebje, včeraj pa je oglas umaknilo s strani, česar si Altin ne zna pojasniti.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava