Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

»Ostala bosta svetla otroka zvezd«

Pogrebna maša za ubita policista pri Novem sv. Antonu

Trst |
16. okt. 2019 | 12:16
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

»Draga Matteo in Pierluigi, tudi po tem slovesu bosta za Trst ostala svetla otroka zvezd.« Tako je tržaški škof, nadškof Giampaolo Crepaldi, zaključil svojo homilijo pri pogrebni maši za ubita policista Pierluigija Rotto in Mattea Demenega v nabito polni cerkvi Novega sv. Antona.

Nadškof Crepaldi je ob zahvali pokojnikoma med drugim poudaril, da je z objemom policistoma in njunim svojcem ter silam javnega reda Trst želel povedati, da je njegova sedanjost in prihodnost odvisna od civiliziranega miru, medsebojnega spoštovanja in sloge. Obenem je to dokaz, da gradijo tisti, ki so pripravljeni na služenje in darovanje samega sebe, uničujejo pa tisti, ki negujejo nasilje, sovraštvo in lasten sebični interes. Ravno tako je poudaril, kako skozi temo te tragedije zasije luč vere.

Cerkev novega sv. Antona je kot že rečeno ob svojcih nabito polna predstavnikov oblasti, oboroženih sil in sil javnega reda, veteranskih združenj in občanov, ki so posmrtne ostanke policistov pozdravili z večkratnim ploskanjem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo