Četrtek, 23 maj 2024
Iskanje

Pavel Vidoni začel kampanjo

Kandidat Slovenske skupnosti se je predstavil v cerovski osmici

12. mar. 2023 | 12:00
Dark Theme

Zmagovita podaja. Tako se glasi geslo Pavla Vidonija, kandidata za deželni svet v vrstah stranke Slovenske skupnosti. Volilno kampanijo je v soboto v družbi podpornikov in strankarskih kolegov odprl v osmici Antonič v Cerovljah. »Tako kot v športu, je v politiki ključna skupinska igra,« je dejal kandidat, ki izhaja iz športnega okolja, saj predseduje Športnemu društvu Sokol. Od tod tudi izvor športno zvenečega gesla. Vidoni je tudi predsednik vzhodnokraškega rajonskega veta.

V predstavitvi svoje kandidature je Pavel Vidoni orisal glavne programske točke, za katere se bo zavzemal v primeru izvolitve. Omenil je gozdne požare, ki so lani poleti pestili Kras, pri cemer se je obregnil ob dejstvo, da deželna vlada ni vlagala v preventivne protipožarne ukrepe. Vidoni si prizadeva tudi za varovanje okolja, predvsem za boj proti divjim odlagališcem.

Prisotne je nagovoril tudi župan Obcine Devin - Nabrežina in deželni vodja SSK Igor Gabrovec. Dejal je med drugim, da bo izvolitev slovenskega kandidata odvisna od volilne udeležbe, pri čemer se je navezal nizko udeležbo na nedavnih deželnih volitvah v Laciju in Lombardiji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava