Sobota, 15 avgust 2020
Iskanje

Praznično opensko dogajanje

Na tržaški občini predstavili letošnji program niza Božič z nami

28. nov. 2018 | 17:00
Dark Theme

Na openskih ulicah je vsak letni čas karseda pester. Temu načelu se vsekakor ne sme izneveriti veseli december. Konzorcij Centro in via - Skupaj na Opčinah v sodelovanju z Občino Trst ter s krajevnimi društvi in pod pokroviteljstvom Zadružne kraške banke tudi letos obljublja pestre praznične trenutke pod skupnim naslovom Božič z nami. Pester program, ki se bo odvijal tjakaj do 13. januarja, so predstavili danes zjutraj na sedežu tržaške občine. Podrobnosti je orisala duša tamkajšnjega dogajanja, predsednica konzorcija Nadia Bellina. Tržaški odbornik za trgovino Lorenzo Giorgi pa je poudaril, da gre za pomemben zagon krajevnega gospodarstva, ovrednotenja malih trgovin in obenem za privlačno proslavljanje tradicije.

Uvod v letošnje božično vzdušje bo sicer na vrsti že danes

s prižigom prazničnih luči. Društvo Tabor bo po ustaljenem običaju z najrazličnejšimi predmeti in blagom privabljal obiskovalce na Miklavžev razstavno-prodajni sejem v Prosvetnem domu. Praznična razvestljava pa bo v polni zasedbi zaživela 6. decembra, ob 17. uri, na Miklavževo, ko bodo prižgali še še lučke na visoki smreki - dar Občine Trst - na Nanoškem trgu oziroma Škavenci. »Na slovesnosti se nam bo pridružilo približno 120 otrok iz vrtca, osnovne šole in rekreacijskega središča Fonda Savio. Vzgojiteljice in učiteljice so na lastno pobudo prišle do mene in zaprosile, če bi lahko otroci drevo okrasili z risbicami in ročnimi izdelki. To mi je v veliko veselje,« je izpostavila Bellina. Malčke bo razveselil Miklavž, ki se bo pripeljal na kočiji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo