Sreda, 22 maj 2024
Iskanje

Problemi po koncertih naj se ne bi ponovili

Danes je zasedala komisija za transparentnost Občine Trst, med katero je odbornik Giorgio Rossi predstavil razloge za nevšečnosti z zelenico in preventivne korake za prihodnost

Trst |
19. sep. 2023 | 19:01
Dark Theme

»Vsakdo bo moral prevzeti svoje odgovornosti in jaz si zato prevzemam svoje.« Tako je tržaški občinski odbornik za kulturo in šport Giorgio Rossi (Lista Dipiazza) pozdravil udeležence včerajšnjega zasedanja občinske komisije za transparentnost o aferi zaradi zelenice na nogometnem stadionu Nereo Rocco.

Rossi je že uvodoma izjavil, da je zadeva le delno v njegovi pristojnosti. Resor športa je na Občini Trst namreč »razpolovljen«. Rossi je pristojen za delovanje športnih društev, športna igrišča in njihovo vzdrževanje pa so v domeni odbornice Elise Lodi (Bratje Italije). Komisija za transparentnost bo sicer v kratkem povabila na pogovor tudi njo. Vsekakor pa je bilo za nevšečnosti z igriščem »krivo« odborništvo za kulturo, saj se je vse začelo z julijskim koncertom skupine Måneskin, ki je bil v pristojnosti Rossijevega resorja.

Odbornik je poudaril, da se nevšečnosti ne bodo ponovile. V pogodbah za bodoče koncerte bo zapisano, da je treba nadomestiti zelenico na stroške organizatorjev, ampak odslej pod okriljem in na odgovornost občine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava