Četrtek, 02 februar 2023
Iskanje

V Križu predali namenu »najlepše nogometno igrišče na Tržaškem«

Poimenovali ga bodo po Viktorju Sulčiču

Križ |
12. nov. 2021 | 16:20
Dark Theme

Nogometno igrišče v Križu, ki ga upravlja AŠD Vesna, bo nosilo ime po projektantu slovitega buenosaireškega nogometnega stadiona La Bombonera, arh. Viktorju Sulčiču. Tako je ob robu današnje tiskovne konference ob zaključku del na kriškem igrišču zagotovil tržaški župan Roberto Dipiazza. Predlog za poimenovanje je malo pred tem občinskim upraviteljem iznesel predsednik AŠD Vesna Robert Vidoni. Zanj, za ljubitelje nogometa, Križane in občinske upravitelje je bil danes prazničen dan.

Križ ima po mnenju nekaterih zdaj »najlepše nogometno igrišče na Tržaškem« (FOTODAMJ@N)
Križ ima po mnenju nekaterih zdaj »najlepše nogometno igrišče na Tržaškem« (FOTODAMJ@N)

Ob lepem sončnem vremenu so predstavnikom tiska zjutraj orisali dela, ki so bila letos izvedena na igrišču. Slednje odslej prekriva plastična, in v precej manjši meri tudi resnična trava. Po oddaji del, ki si jih je zagotovilo podjetje Venturelli Romolo srl iz Forlija, so na igrišče pripeljali bagre. Sledil je polmetrski izkop materiala. Pod umetno nogometno preprogo so nasuli plasti najprej grušča in nato peska. Da bo trava primerno uspevala so pod površje namestili namakalni sistem, kateremu dobavljajo vodo črpalke, ki so nameščene zraven novega deset hektolitrskega rezervoarja. V tem sklopu del, za izvedbo katerih je občinska uprava zagotovila 700 tisoč evrov, so uredili tudi temelje nogometnih vrat in prehod za vozila. Igrišče obdaja tudi nova ograja, na kateri so izhodi pobarvani v rumeno.

Pogled na novo igrišče je res lep, je bilo slišati iz ust vseh prisotnih. Župan je potrdil Vidonijevo oceno, da ima Križ sedaj »najlepše nogometno igrišče na Tržaškem.«

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava