Nedelja, 14 avgust 2022
Iskanje

Zaradi proticepilskega svetnika spletno sejo začeli z zamudo

Kljub temu, da nima covidnega potrdila, je Ugo Rossi vstopil v Mestno hišo

29. nov. 2021 | 18:43
Dark Theme

Spletno zasedanje tržaškega občinskega sveta, na katerem bi morali med drugim izvoliti novega podpredsednika, se je danes popoldne začelo z enourno zamudo, potem ko je proticepilski občinski svetnik Ugo Rossi (gibanje 3V) vstopil v Mestno hišo, da bi od tam spremljal sejo na daljavo. To pa kljub temu, da sam nima covidnega potrdila, ki je za vstop v občinsko hišo obvezno. Rossi je v bistvu vdrl v palačo in zasedel njemu namenjeno sobo, iz katere preko svojega računalnika spremlja sejo.

Nekaj svetnikov opozicije je ob poznem začetku seje zahtevalo, da se Rossija odstrani, da bodo pravila vejala za vse, predlog pa je bil zavrnjen. Rossi svoje spremljanje seje predvaja v živo na Facebooku, nastope svojih nasprotnikov je tudi barvito komentiral – Riccarda Laterzo (Zdaj Trst) je denimo poslal »nekam« – a so ga slišali le njegovi spletni poslušalci, ne pa občinski svetniki. Med pavzo so ga redarji seznanili s tem, da ga bodo kazensko ovadili zaradi nespoštovanja ukrepov oblasti.

Pozneje je Giovanni Barbo (Demokratska stranka) predlagal, da se glasovanje za podpredsednika občinskega sveta – ki bi moral biti izraz opozicije, govor je bil o Lauri Famulari – preloži na prihodnjo sejo, kar so ostali svetniki sprejeli.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava