Petek, 26 julij 2024
Iskanje

SloVolley s prvo okrepitvijo želi v B-ligo

Članska ekipa SloVolley želi biti letos vnovič protagonist v odbojkarski moški C-ligi.

Gorica |
29. jul. 2023 | 10:30
Dark Theme

Članska ekipa SloVolley želi biti letos vnovič protagonist v odbojkarski moški C-ligi. Trener Ambrož Peterlin, ki nam je napovedal sestavo ekipe, je brez oklevanja napovedal, da bo cilj ekipe napredovanje v višjo, B-ligo. Lani združeni ekipi, ki je nastala ob sodelovanju vseh slovenskih društev, ki se ukvarjajo z moško odbojko v Italiji, napredovanje ni uspelo, letos pa, kot kaže, bo visoki cilj spet glavno vodilo.

Prva (večja) novost je prihod »povratnika«, 20-letnega Stefana Giusta (dokončno se bodo dogovorili v prihodnjih dneh). Igralec Sloge Tabor je bil v minuli sezoni stalni član članske ekipe Volley Castellana v A3-ligi, v kateri je kot sprejemalec zbral šest nastopov in prispeval 14 točk. Pri Slogi Tabor je igral do 15. leta, nato pa nabiral izkušnje v mladinskih ekipah Perugie, zadnje tri sezone pa je igral v okolici Vicenze.

»Konkurenca bo med sprejemalci kar huda, kar je dobro,« je nakazal trener Peterlin, ki pa želi ekipo še okrepiti. V prvi vrsti v ekipi pogrešajo še enega podajalca in po napovedih Peterlina želijo ekipo dopolniti s kakovostnim režiserjem, ki ga iščejo v drugih okoljih. »Delamo na tem, zato upam, da se bomo dogovorili v kratkem,« je povedal Peterlin.

Več v sobotni tiskani izdaji Primorskega dnevnika

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava