Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Tam, kjer je Sinner poletel med zvezde

Magistrica kineziologije, sicer nekdanja alpska smučarka SK Brdina Katrin Don je poleti sprejela ponudbo v prestižnem teniškem centru

13. dec. 2023 | 8:30
Dark Theme

V Teniškem centru Piatti, ki sodi med najprestižnejše in najbolj poznane teniške centre v Evropi in na svetu, je od septembra slišati tudi slovensko besedo. Ekipi kondicijskih trenerjev se je pridružila kineziologinja, nekdanja alpska smučarka SK Brdina Katrin Don, ki v Bordigheri, kjer je leta 2018 nastal center, sodeluje predvsem s perspektivno slovensko teniško igralko, 17-letno Elo Nalo Milić, hčerko košarkarja Marka Milića. »Z Elo se seveda pogovarjava v slovenščini,« potrdi Katrin Don, ko smo jo včeraj zmotili pred popoldanskim vodenjem treninga. »Ko ne treniram Ele, pa je pogovorni jezik v preostalih delovnih skupinah zgolj angleški. Za vadbo v centru se namreč odločajo mladi iz celega sveta,« pove 25-letnica.

Tenis je Katrin Don podrobneje spoznala šele ob prihodu v Bordighero. »Ponudba je prišla nenapovedano. Poleti sem bila sicer že dogovorjena, da bom trenerka združene ekipe alpskih smučarjev naših klubov, a sem se vlogi morala naposled odreči. Žal mi je, saj dobro vem, koliko je bilo prizadevanj za tem, a tak izzivu le težko zavrneš,« je pojasnila izbiro trenerka, ki je v minuli sezoni sodelovala tudi s košarkaricami Ježice, rokometaši ekipe Hrpelje-Kozina in slovensko žensko košarkarsko reprezentanco U16. Iz Dan, kjer je z družino živela zadnjih nekaj let, se je tako na vrat na nos preselila v Ligurijo, sedem ur stran od doma.

»Ritem dela je tu kar naporen, a vem, da mi bo ta izkušnja pomagala pri osebni in profesionalni rasti. Z Elo, s katero sodelujem kot osebna trenerka, ob meni pa ima igralka še dva kondicijska trenerja in tri teniške trenerje, trenirava šestkrat tedensko. Ko ona ne trenira, pa vodim druge delovne skupine.« Prostega časa je skratka zelo malo, saj se delovnik velikokrat kar razvleče, včasih tudi na nedeljo.

Več v današnjem Primorskem dneviku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava