Nedelja, 02 oktober 2022
Iskanje

Deželni svet zahteva 40 tisoč evrov od aktivistov CasaPound

Na tržaškem sodišču obravnavajo dogodek iz leta 2020, ko so neofašisti vdrli v dvorano deželnega sveta in prekinili delo svetniške komisije

Trst |
3. feb. 2022 | 14:22
Dark Theme

Na tržaškem sodišču se je danes dopoldne za zaprtimi vrati začela predhodna obravnava v sodnem procesu, ki bo določil usodo osemnajstih predstavnikov gibanja CasaPound. Skupina neofašističnih aktivistov je 4. avgusta 2020 nezakonito vstopila v deželno palačo na Trgu Oberdan in vdrla v dvorano deželnega sveta med uradno sejo šeste komisije, ki je razpravljala o politikah priseljevanja.

Deželni svet zastopa odvetnica Elda Massari, ki je bila danes prisotna na sodišču. »Zahtevali bomo 40 tisoč evrov odškodnine. Vsota je enaka stroškom varnostnih ukrepov, ki jih je dežela morala uvesti ob vhodu v palačo,« je pojasnila odvetnica in dodala, da bodo poleg tega zahtevali tudi odškodnino zaradi napada na ugled deželnega sveta.

Obravnavo je vodila sodnica Manila Salvà. Pred njo se tokrat niso predstavili obdolženci, pa niti njihov glavni zastopnik, odvetnik Giovanni Adami, ki je prvo srečanje s sodnico zaupal svojim sodelavcem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava