Petek, 07 maj 2021
Iskanje

Inps: v Trstu je osebja premalo

Sindikati Cgil, Cisl in Uil na obisku pri prefektu Valentiju

Trst |
4. maj. 2021 | 10:08
Dark Theme

Vrste osebja tržaške podružnice zavoda Inps so hudo podhranjene. Na to opozarjajo sindikati Cgil, Cisl in Uil, ki so se včeraj dopoldne sestali s tržaškim prefektom Valeriom Valentijem. Pozvali so ga, naj nastopi pri državnih predstavnikih zavoda, kajti, »če se stanje ne bo izboljšalo, tvegamo, da v Trstu ne bo več podružnice zavoda Inps,« je povedal Luciano Bordin za Cisl, ki je z Michelejem Pigo (Cgil) in Matteom Zornom (Uil) obiskal prefekta.

Postopki vezani na zaposlene v pomorskem sektorju v Trstu so začasno zamrznjeni, ker na zavodu ni več specializiranih uradnikov, ki bi se s tem ukvarjali. Prav tako zamujajo pri obdelavi podatkov invalidskih pokojnin, socialnih pomoči in drugih blažilcev. »Zamude ne gre pripisati slabemu upravljanju dela, ampak hudemu pomanjkanju osebja. Leta 2012 je v tržaških uradih bilo okrog 120 zaposlenih, zdaj pa jih za 40 odstotkov manj,« je povedal Piga in dodal, da je zavod že razpisal nov natečaj za 1800 mest. »Furlaniji - Julijski krajini namenjajo 42 mest, a samo v Trstu jih pogrešamo najmanj 60,« je pristavil Piga in spomnil, da ima mesto v zalivu trenutno 71 tisoč upokojencev. »Želimo, da se preoblikujejo razpisi natečajev, ki bodo potekali naslednje leto,« je izjavil Zorn.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo