Nedelja, 10 november 2019
Iskanje

Reševanje železarne se seli v Rim

Na sestanku med deželnimi upravitelji in sindikalnimi predstavniki ni prišlo do dogovora

FJK |
11. sep. 2019 | 18:11
Dark Theme

Zaposleni v škedenjski železarni so danes pred sedežem deželne palače na Velikem trgu pripravili protestni shod, na katerem so jasno izrazili nasprotovanje zagroženi ukinitvi proizvodnje v plavžu in koksarni. Vzporedno z mirnim shodom, ki je potekal ob plapolanju sindikalnih zastav in žvižganju piščalk, so se sindikalni predstavniki delavcev (Cgil, Cisl in Uil) sestali z deželnim predsednikom Massimilianom Fedrigo in z deželnimi odborniki Alessio Rosolen (delo), Fabiom Scoccimarrom (okolje) in Sergiom Emidiom Binijem (produktivne dejavnosti). Z njimi so želeli poiskati rešitev za krizno stanje, ki je vrhunec doseglo v preteklih dneh, ko je lastnik železarne, družba Arvedi, z javnim pismom napovedala potencialen odhod iz Trsta. A rešitve na sestanku niso dobili. Krizo bodo reševali v Rimu, in sicer na ministrstvu za gospodarski razvoj.

Deželni guverner Massimiliano Fedriga je po dve uri trajajočem sestanku zadevo prenesel na novega ministra za gospodarski razvoj Stefana Patuanellija iz Gibanja 5 zvezd. Sestanek z ministrom naj bi se zgodil že prihodnji teden, nanj pa so poleg deželnih in sindikalnih predstavnikov vabljeni tudi vodstvo družbe Arvedi, Občina Trst in pristaniška uprava.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo