Sreda, 19 februar 2020
Iskanje

Reševanje železarne se seli v Rim

Na sestanku med deželnimi upravitelji in sindikalnimi predstavniki ni prišlo do dogovora

FJK |
11. sep. 2019 | 18:11
Dark Theme

Zaposleni v škedenjski železarni so danes pred sedežem deželne palače na Velikem trgu pripravili protestni shod, na katerem so jasno izrazili nasprotovanje zagroženi ukinitvi proizvodnje v plavžu in koksarni. Vzporedno z mirnim shodom, ki je potekal ob plapolanju sindikalnih zastav in žvižganju piščalk, so se sindikalni predstavniki delavcev (Cgil, Cisl in Uil) sestali z deželnim predsednikom Massimilianom Fedrigo in z deželnimi odborniki Alessio Rosolen (delo), Fabiom Scoccimarrom (okolje) in Sergiom Emidiom Binijem (produktivne dejavnosti). Z njimi so želeli poiskati rešitev za krizno stanje, ki je vrhunec doseglo v preteklih dneh, ko je lastnik železarne, družba Arvedi, z javnim pismom napovedala potencialen odhod iz Trsta. A rešitve na sestanku niso dobili. Krizo bodo reševali v Rimu, in sicer na ministrstvu za gospodarski razvoj.

Deželni guverner Massimiliano Fedriga je po dve uri trajajočem sestanku zadevo prenesel na novega ministra za gospodarski razvoj Stefana Patuanellija iz Gibanja 5 zvezd. Sestanek z ministrom naj bi se zgodil že prihodnji teden, nanj pa so poleg deželnih in sindikalnih predstavnikov vabljeni tudi vodstvo družbe Arvedi, Občina Trst in pristaniška uprava.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo