Ponedeljek, 08 avgust 2022
Iskanje

SSk – realisti, daleč od megalomanskih idej

Upravne volitve v Zgoniku: na kmetiji Milič v Zagradcu se je sinoči predstavil županski kandidat Dimitri Žbogar s svojo kandidatno listo

Zgonik |
18. apr. 2019 | 15:25
Dark Theme

»Spet smo pred upravnimi volitvami v Zgoniku in tudi tokrat bomo kot Slovenska skupnost nastopili samostojno. Mislim, da smo v zadnjih 5 letih zelo dobro delali v občinskem svetu in prav tako dobro sodelovali z večino, zato mi je žal, ko smo se v predvolilnem času dogovarjali o tem, kako bomo nastopili, in je županja Hrovatinova izjavila, da časi še niso primerni.« Dimitri Žbogar, županski kandidat Slovenske skupnosti v Zgoniku, je zbranim na kmetiji Milič v Zagradcu, tako utemeljil odločitev za ponovno kandidaturo: sam sicer ocenjuje, da Slovenci potrebujemo neko idejno enotnost, kljub temu, da smo različni ... »Zlasti v tako majhni občini kot je zgoniška, kjer je večina prebivalstva italijanske narodnosti. Ko bi bili Slovenci bolj enotni, bolj povezani, ne bi bilo napačno ...« Listo Slovenske skupnosti sestavljajo Lucija Milič, Tomaž Špacapan, Veronika Žbogar, Andrej Skerlj, Sara Skupek, Andrea Blasina, Mitja Rebula in Massimo Bassanese.

Program Slovenske skupnosti je Žbogar ocenil kot zelo realističen, saj je izraz ljudi, ki na tem območju živijo in delajo, tako da ne vsebuje nobenih megalomanskih idej, kaj šele utvar. Med programskimi točkami velja opozoriti na vlaganje v gospodarstvo, zlasti v kmetijstvo in živinorejo, spodbujanje kmetijskih dejavnosti na območju zapuščenih vojaških objektov, pomoč malim podjetnikom in ovrednotenje krajevne naravne in turistične znamenitosti; pri tem bo odločilna nova kmetijska varianta. Kar zadeva urbanistiko in javna dela naj ob skrbi za uravnoteženje omejitev na zaščitenih območjih zabeležimo pozornost do videza vasi, parkirišč in zbiranja odpadkov, pa tudi samega vzdrževanja in čiščenja cest s strani Dežele.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava