Petek, 12 april 2024
Iskanje

Zalet ZKB le točko od prvega mesta

V Buii osvojil nove tri točke

FJK |
19. nov. 2022 | 22:55
Dark Theme

ŽENSKA C-LIGA

Buia – Zalet ZKB 1:3 (13:25, 23:25, 26:24, 18:25)

Zalet: Winkler 12, Lovriha (L), Vattovaz 4, Furlan 5, Surian 7, Tromba 0, I. Misciali 11, F. Misciali 22, nv. Grilanc, Kneipp, Stergonšek (L2), Gulich. Trener: Privileggi.

Zalet ZKB je na daljšem gostovanju ženske C-lige vknjižil nove tri točke in se veselil sedme zaporedne zmage, z izjemo prvega niza pa ni zaigral tako, kot zna. Če je bil uvod domala brezhiben, saj je Buia uspela doseči le 13 točk, take igre Privileggijeve varovanke niso uspele ponoviti v nadaljevanju. Padla je koncentracija, nastopilo je nekaj podcenjevanja, igra je bila precej površna in nepovezana. »Škoda, saj bi tri točke lahko osvojili precej hitro in brez težav, s tako igro pa smo se kar namučili,« je po tekmi povedal trener.

Tako je drugi niz začel z Buio, ki je diktirala ritem in jo je Zalet moral dohitevati. Ujel jo je šele po 20. točki, ko je z nekaj dobrimi začetnimi udarci prevzel naskok in tudi zmagal. Ravno prodorni servisi v pravem trenutku so omogočili Zaletu, da je pospravil sebi v korist tudi četrti niz, medtem ko se je tretji odločil v izenačeni končnici.

»Zadovoljen sem za tri točke, ne pa za pristop. Vsakega nasprotnika moramo sporštovati,« je še zaključil trener.

Zalet je z novimi tremi točkami ohranil drugo mesto, po sedmem krogu pa zaostaja za vodilnim Pordenonejem le za točko. Ravno Pordenone pa bo nasprotnik Zaleta čez teden dni: tekma v Repnu se bo v soboto, 26. novembra, začela ob 20.30.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava